Bed & Breakfast de Pastory, Warns, Friesland, Nederland.

Mennistepaed 1, 8721 GB, Warns, Friesland. Info & reserveringen T: +31(0)652322562 E: info@bnbpastory.nl I: www.bnbpastory.nl

Parels van de Sùdersee


Ontdek de cultuur, de pittoreske stadjes en weidse landschappen van dit fraaie kustgebied.

Kosten 2 persoons arrangement: € 240,-
(1 diner + 2 overnachtingen + ontbijt)  

Neem je intrek in de Jopie Huisman kamer van B&B de Pastory. Deze voormalige domineeswoning, gelegen vlak achter de kerk, ademt nog steeds de sfeer van vroeger. De kippen lopen voor in de wei – ’s ochtends bij het ontbijt dus een kakelvers eitje bereid naar je eigen wens –  en achter het huis kun je heerlijk in het gras liggen luisteren naar de vogels en het ruisen van de blaadjes van de grote beukenboom. Mocht het daarvoor wat te fris zijn, dan kun je in de kleine gemeenschappelijke serre toch van de zon genieten en heerlijk rustig een boek lezen.

Laat de dagelijkse beslommeringen achter je en geniet van de eenvoud in het rustige dorpje Warns. Pak de fiets en verken de omgeving. Ontdek de rijke cultuur van het Sùderseestadje Hindeloopen of bezoek de gezellige stad Workum. Hier vind je een bescheiden, sfeervol museum geheel gewijd aan kunstschilder Jopie Huisman die dagelijkse voorwerpen een bijzondere betekenis gaf in zijn schilderijen.

In de andere richting vind je ook een bijzonder gebied. Zeer de moeite waard is de IJsselmeerkust bij Oudemirdum met het uitzicht over de oude zandkliffen, bescheiden van hoogte, maar resulterend in verrassende natuur. Speur even verderop naar ijsvogeltjes langs de Luts of wandel door de fraaie bossen van het glooiende Gaasterland.

Ontdek meer over de slag bij Warns op het Roode Klif, waar de Friezen ooit de Hollanders rechtsomkeert lieten maken. En vanaf deze keileemhoogte – een overblijfsel uit de laatste ijstijd – is het nog maar een klein eindje naar het Sùderseestadje Stavoren met z’n havens, sluizen en bruggen. Wandel over de zeedijk, geniet van de zonsondergang op het IJsselmeer en neem daarna plaats aan tafel in Stadsboerderij De Koebrug om je te laten verwennen met een heerlijke drie-gangen maaltijd.

Hoewel er in deze omgebouwde Friese boerderij veel aandacht uitgaat naar Schotland – gastheer en gastvrouw in Schots tenue, 400 soorten whisky en Keltische muziek – vind je hier een sfeer die geheel past bij het Friese land. Een beetje eigenzinnig dus, maar zeer gastvrij. En ook al wordt er gekookt in Schotse stijl, toch wordt er veel gebruik gemaakt van producten uit de buurt.

Je geniet hier één avond van een luxe proeverij van voorgerechten en een hoofdgerecht van heerlijk regionaal lamsvlees of pangebakken Laaxumer Bot*. Tja, helaas komen er geen oesters voor in ons nu zo zoete IJsselmeer, dus geen kans op echte parels. Maar wel serveren we graag onze variant van het ouderwetse Friese dessert ‘pareltsjebrij’, met heerlijk vanille-roomijs van IJsboerderij de Bûterkamp erbij. En voor de koffie liefhebber is er een Fryske Kofje met dùmkes.

Kom naar Fryslân en rijg tijdens je bezoek een parelsnoer van mooie herinneringen…


Inclusief:
* Persoonlijke ontvangst met koffie of thee en iets lekkers in B&B de Pastory.

* 2 nachten logeren in de Jopie Huismankamer (met koffie/thee faciliteit, minibar, TV, gratis WiFi, föhn, eigen douche en toilet)

* 2 x een heerlijk ontbijt bestaande uit huisgemaakt brood, biologische & streekproducten.

* 2 toerfietsen om naar het restaurant te fietsen (+/- 4 km).

* 2 x FryslânCard waarmee je een dag vrij met de trein en bus door Friesland kunt reizen.
* 1 x drie-gangen diner in Stadsboerderij de Koebrug met:
Luxe proeverij van voorgerechten voor 2 personen
Regionaal lamsvlees of pangebakken Laaxumer Bot **(indien voorradig),
**dit is onze hoofdgerecht suggestie, maar je hebt vrije keuze van de kaart!
Frysk dessert (‘pareltsjebrij’ geserveerd met boeren vanille-ijs)
of een Fryske Kofje met dùmkes. (koffie met Beerenburg, slagroom en Friese anijskoekjes)

Extra nacht:
*3e nacht + ontbijt bij te boeken voor € 60,- (normaal € 80,-)

Optie:
*Fietshuur bij te boeken voor € 8,- p.p. per dag

*2e avond een à la carte diner bij De Koebrug met 10% korting op de rekening; te voldoen in het restaurant.

Inchecken bij B&B de Pastory is mogelijk tussen 16 en 19 uur. (Als je eerder of later wilt inchecken, of je koffers alvast kwijt wilt, dan kan dit in overleg.)

Adres: Mennistepaed 1, 8721 GB, Warns, Friesland.
Telefoon: +31 6 523 22 562
E-mail: info@bnbpastory.nl

Reserveer bij B&B de Pastory door een mailtje te sturen o.v.v.
Naam, adres + telefoonnummer
Gewenste data
Gewenste aankomsttijd restaurant (graag uiterlijk 19.00 u.)

In principe beantwoordt mevr. Linda Schregardus de mail binnen 24 uur.

Even bellen kan natuurlijk ook! Telefoon +31 6 523 22 562. 

Dit arrangement is geldig tot en met 30 juni 2018.